foton

foton

torsdag 20 mars 2014

En liten gräddtårta med choklad


Denna lilla, söta gräddtårta bjöd jag på till efterrätt på måndag, när några vänner var hit på besök med barnen med. Barnen busade på i hela huset, och vi mammor fick sitta i köket och prata en stund innan det var dags för lunch. :) Barnen åt först, sen vi vuxna. Och såklart lite tårta till efterrätt! :)

Det sägs ju dessutom att gräddtårta kan få igång värkarna på en gravid kvinna, som snart skall föda. Så gick det för min kära vän Linda, som bloggar under namnet: Vitt nött & lantligt. Det var hon som berättade det för dryga 1½ år sedan, och då gjorde jag en gräddtårta till en kaffedejt hos henne. Och det fungerade! :) Hon fick värkar redan när vi var där (men det berättade hon inte då), och några timmar senare var hon på bb. :) Iallafall inbillar vi oss att det var därför hon fick värkar. ;)
Nu hoppades vi på samma tur, för min kära vän Martina, som har beräknat datum nästa vecka. Därav gräddtårta till efterrätt, på en helt vanlig måndag. :)


Tårtan bestod av glutenfritt ljust tårtbotten. Fyllningarna var denna gång grädde blandat med frysta hallon och smultron, och chokladmousse gjord på mörk choklad. Tårtan är täckt med vispgrädde, och uppe på tårtan är det chokladglasyr med lite chokladströssel utanpå. :)
Enkelt och gott! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar