foton

foton

måndag 28 oktober 2013

Jordgubbsmousse


Det här är en otroligt lättgjord och god mousse. Alla som smakat den i någon tårta, så har frågat efter receptet, så prova du också! Kanske det rentav blir en favorit hos dej med! :)

400g frysta jordgubbar
1 dl socker (drygt)
5 gelatinblad
2-3 dl vispgrädde
200 g jordgubbskvarg

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten en stund. Koka upp jordgubbarna tillsammans med sockret. Ta av från spisen och mixa med stavmixer. Tillsätt gelatinbladen i den ännu varma jordgubbspurén. Låt svalna helt i kylen, och rör sedan i kvargen. Jag brukar ta några varv med elvisp. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbsblandningen. Låt stå i kylen och stelna en stund innan du fyller tårtan.

Tillagt 4.12.2013
Jag ökade mängden jordgubbar från 250g till 400g, för att jordgubbssmaken ska komma bättre fram. Därför måste också antalet gelatinblad öka. Jag lade till 2st (sammanlagt 5 alltså), men vill man ha den lite lösare kan man lägga 4st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar